Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Pracodawcy proponują wzrost płacy minimalnej o 50 zł brutto!

Organizacje pracodawców Rady Dialogu Społecznego podpisały się pod wspólnym pismem do minister Elżbiety Rafalskiej, w którym proponują, aby w przyszłym roku płaca minimalna wyniosła 2050 zł brutto, a minimalna stawka godzinowa 13,30 zł.

ZZPPM: Mamy POROZUMIENIE!

Więcej przeszeregowań jeszcze w tym roku, rozpoczęcie procesu poprawy sposobu naliczania nagrody rocznej, zmobilizowanie zarządów spółek grupy kapitałowej do wprowadzenia PPE – to główne postanowienia porozumienia kończącego zbiorowy ZZPPM z zarządem KGHM. Gdy inni tylko gadają, my faktycznie działamy!

2100 zł to zbyt zachowawcza propozycja

Tegoroczna próba wypracowania wspólnego stanowiska strony pracodawców i strony pracowników Rady Dialogu Społecznego w sprawie wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę w 2018 r. nie powiodła się. W trakcie ostatniego, plenarnego posiedzenia RDS zabrakło quorum po stronie organizacji pracodawców i posiedzenie formalnie nie rozpoczęło się.

Nowe ulgi podatkowe już niedługo

Po wakacjach do Sejmu trafi projekt ustawy zmieniający kilka ustaw podatkowych. Już dzisiaj, na etapie konsultacji społecznych, budzi on spore kontrowersje, o czym świadczy liczba zgłoszonych przez organizacje biznesu uwag i opinii. Zasadniczym celem projektu ustawy jest uszczelnienie systemu podatku dochodowego od osób prawnych (CIT).

Pracodawcy nie płacą!

Ponad 7 tysięcy skarg wpłynęło do Państwowej Inspekcji Pracy w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy tego roku. Dotyczyły niewypłacania wynagrodzeń.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 167 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 434

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

OPZZ w mediach OPZZ w mediach

23 sierpnia, godz. 15.00, TokFM
Piotr Szumlewicz o pracownikach delegowanych

Koniec wakacji

Tadeusz Motowidło: Piekło, grzmiało, wiało, narobiło krzywdy ludziom i przyrodzie. Nie były fajne te wakacje. Jeszcze parę dni, a wszystko wróci na utarte ścieżki. W górnictwie rozpocznie się kolejny sezon polowania na czarownice.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa