Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Porozumienie na rzecz Bezpieczeństwa Pracy przy Obsłudze Żurawi podpisane!

17 listopada br. w siedzibie Związku Zawodowego „Budowlani” podpisano Porozumienie na rzecz Bezpieczeństwa Pracy przy Obsłudze Żurawi. Inicjatorami Porozumienia są Komisja Operatorów Żurawi Związek Zawodowy Wspólnota Pracy oraz Związek Zawodowy „Budowlani”.

Kampania wyborcza w OPZZ

Trwa kampania wyborcza w powiatowych strukturach OPZZ przed IX Kongresem naszej konfederacji. 17 listopada bieżącego roku, odbyły się wybory na przewodniczącego Rady Powiatowej OPZZ w Iławie.

Zakończył się Szczyt Społeczny w Goeteborgu

Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamowali Europejski Filar Praw Socjalnych. Polskie związki zawodowe reprezentował Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

Z prac Zespołu ds. ubezpieczeń społecznych

Planowano omówienie projektu nowelizacji ustawy o emeryturach pomostowych, przygotowanej przez OPZZ i wniesionej do RDS 30 października br. Przedłożony projekt ma duże znaczenie społeczne.

Mediacje w ZEC-u

W piątek, 17 listopada br. w godzinach późno popołudniowych zakończyła się kolejna tura mediacji w trwającym od początku roku sporze płacowym pomiędzy zarządem katowickiego ZEC-u, a organizacjami związkowymi ZZG w Polsce i NSZZ "Solidarność".

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 325 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 465

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
został obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

W mediach W mediach

Wyświetlanie 1 - 5 z 4 991 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 999

Brakujący filar Europy

Adam Rogalewski: Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamują Europejski Filar Praw Socjalnych. W uroczystości, oprócz liderów instytucji europejskich, uczestniczyć będą również przedstawiciele europejskich organizacji pracowniczych i związków zawodowych. Polskie związki zawodowe reprezentować będzie Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa